Brug de officielle kostråd aktivt

Indholdsfortegnelse

Sammen med motion, er mad en af de vigtigste kilder til at styrke og fastholde vores sundhed. Men vi ved godt alle sammen at det ikke er hver dag, det er lige nemt at holde snuden på rette kurs og derfor er der mange, som ender med at vælge det nemme alternativ til maden. Men sund mad behøver slet ikke at være svært eller tidskrævende. Der er rigtig mange ting du selv kan gøre for at gøre det nemt for dig, at spise sund mad og der er også rigtig mange butikker, som forhandler sunde madvarer. 

Brug kostrådene 

Spiser du generelt sundt eller er du ved at ville ændre dine spisevaner? Uanset hvad, så er det altid en god ide at have de officielle kostråd i tankerne. De kan hjælpe dig med at holde dig på rette kurs og de kan hjælpe dig med at undgå fælderne i supermarkedet, næste gang du er ude og handle. 

– Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
– Spis frugt og grøntsager
– Spis fisk
– Vælg fuldkornsprodukter
– Vælg magert kød og kødpålæg
– Vælg magre mejeriprodukter
– Spis mindre mættet fedt
– Spis mad med mindre salt
– Spis mindre sukker
– Drik vand

Følger du disse 10 kostråd, er du godt igang imod en sundere livsstil og sunde madvaner. Men synes du nogle af dem er lidt overskuelige, som for eksempel at spise mere frugt og grønt. Hvis du ikke er vant til det, kan det godt være lidt overvældende og svært at finde på retter med grøntsager. I det tilfælde så prøv og starte med de råd, som handler om at spise mere fisk, vælge fuldkornsprodukter, magre produkter, mindre salt, mindre sukker og drikke mere vand. På den måde kommer du lige så stille og roligt ind i en god rytme og fordi du spiser sundere, får du også automatisk mere overskud. Og mere overskud kan resultere i, at du finder nye og spændende retter med grøntsager og andre produkter du ikke er vant til. Dermed kan du lige så stille og roligt få alle kostrådende ind i en sund hverdag. Sørger du samtidig for at drikke nok vand i løbet af dagen, giver du din krop et rigtig godt udgangspunkt og du hjælper dermed dig selv med at nå målet. 

Brug kostrådene aktivt når du handler ind næste gang, skriv dem eventuelt på indkøbssedlen ved siden af, så du hele tiden kan huske dem og forsøg at skrive produkter på hjemmefra, som du ved går ind under rådene. Sunde madvaner er nemmere end du tror. 

Bogmærk Permalink.

5 svar til Brug de officielle kostråd aktivt

 1. Aya B. siger:

  Hej
  Jeg er godt nok fan – det må jeg indrømme Venligste hilsner

 2. Christian H. S. siger:

  Howdi, Sunde-madvaner.dk Tak for at dele nyheden
  Dbh, Christian

 3. Hugo P. siger:

  Hawdy Det var tiden værd at læse – tak! Pft., Hugo P.

 4. Eva K. siger:

  Godt gået, Sunde-madvaner.dk Tak for at dele info om emnet ;-P
  De bedste hilsner, Eva

 5. Laura G. H siger:

  Fedt, Sunde-madvaner.dk Virkelig spændende læsning
  Venligste hilsner fra, Laura

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *