Sådan skaber du en sund middag for dine gæster

Uanset om det er at sidde rundt om familiens middagsbord eller gumle på endeløse snacks til en fest, indebærer festligheder og højtider typisk mad. Masser af mad – og ofte gerne den usunde af slagsen. Det kan være svært at undgå at overdrive mad til fest og modstå fristelserne, men det kan lade sig gøre. Hvis du er vært for en middag eller en fest, kan du prøve disse tips for at holde den sundere linje for dig og dine gæster.

Tænk over, hvad du køber

Dagligvarebutikker kan være nogle farlige fælder når man forsøger at spise sundt – både bevidst og ganske ubevidst. Prøv at handle ind i god tid og efter du selv har fuldt maven godt op, så du ikke bliver fristet af de dårlige og usunde fødevarer. I stedet for at skynde dig rundt og få fat i de første ting du ser for at komme ud af mængden af mennesker i supermarkedet, kan du således tage dig tid til at læse etiketter og vælge de mere sundere alternativer, og sikre at du kun får de rette og sunde fødevarer med hjem.

Fokus på de sundere alternativer

Uanset om du blot skal lave en enkelt ret eller et fuldt 3 retters måltid, så sørg for at inkluder godt med frugt og grønt i din madlavning. Vær eventuelt kreativ og tilbered ingredienserne på måder, der fremhæver deres naturlige smag i stedet for at skjule dem under tunge saucer. Du kan også udskifte piskefløden med en madlavningfløde med lavere fedtprocenter. Det samme gælder med den kalorieholdige ost. Det kan også være ved at udskifte et æg med to æggehvider, og samtidigt skære ned på kolesterol. Olie, margarine eller smør kan også erstattes med æblemos for at reducere fedt. Selv ved cremede ingredienser, kan du søge til alternativer som yoghurt, creme fraiche eller skyr. Således findes der mange muligheder, hvor man ikke behøver gå glip af noget, men samtidig vælger det sundere alternativer. 

Find aktiviteter, der ikke involverer mad

Foreslå dine gæster at I kan gå en tur mellem maden rundt i kvarteret. Det kan også blot være at spille lidt bold i haven, eller engagere andre i et brætspil. Det kan også være at socialisere med dine gæster – blot så længe det er væk fra maden. Det vigtigste er blot at fjerne fokus fra maden, og kunne opnå nogle hyggelige øjeblikke med dine gæster, som ikke behøver at indeholde mad. 

Bogmærk Permalink.

Et svar til Sådan skaber du en sund middag for dine gæster

  1. Ida N. siger:

    Hawdy – Sunde-madvaner.dk Faldt lige over jeres artikel: Sådan skaber du en sund middag for dine gæster og jeg er virkelig fan. 😛
    Ida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *