Hvad er superfoods og hvordan kan de hjælpe?

Nogle fødevarer er så nærende, at det kan virke som om de har superkræfter, men uden for markedsføringsverdenen er der faktisk ikke sådan noget som en superfood – i det mindste ikke efter de videnskabelige standarder.

Hvad er superfoods og hvordan kan det hjælpe?

Superfood trenden går næsten et århundrede tilbage og kan have startet med en banan. I 1920’erne var der en lang række farverige annoncer om bananers sundhedsmæssige fordele, hvor der blev offentliggjort forskning, der beskriver fordelene ved bananer, og snart blev den tropiske frugt den første mad, der blev mærket en superfood. Mere end 90 år senere er bananer fortsat blandt de tre mest importerede frugter i verden.

Acaibær, avocado og blåbær er andre eksempler på fødevarer, der har opnået superfood status, med sundhedsmæssige fordringer, der inkluderer reduktion af risikoen for kræft og hjertesygdomme. Mens disse fødevarer er sunde og måske har næringsstoffer, som andre fødevarer ikke har, siger videnskaben, at det dog ikke baseret på superfoods alene, men at sunde kostvaner derimod er forskellige og afbalancerede.

Der findes for eksempel mange forskellige slags antioxidanter i frugt og grøntsager. Variationerne indenfor farverne af disse, er med til at angive forskellige næringsstoffer, der giver en form for sundhedsmæssig fordel. Det vil sige jo mere forskelligartet din kost, desto bedre.

Superfoods er alligevel utroligt nærende, hele fødevarer, der tilbyder en bred vifte af vigtige næringsstoffer i store mængder, som vitaminer og mineraler, som vi har brug for, for at vores kroppe kører glat og forbliver sygdomsfri.

Sammen med essentielle næringsstoffer kan superfoods virke helene, fordi de indeholder meget potente og unikke forbindelser ud over vitaminer og mineraler, der beskytter vores immunforsvar, forhindrer celler i at reproducere og endda dræber skadelige bakterier i vores tarme.

Disse nyhedsværdige forbindelser som antioxidanter, sulforaphaner og sunde antiinflammatoriske fedtstoffer er bare en bonus for, at disse fødevarer er så super for dig og din krop.

De fleste superfoods har også tilfældigvis lavt kalorieindhold, og er meget nemme at integrere i mange diæter (fra kulhydratfattige, mejeriprodukter til paleo) og er glutenfrie.

I modsætning til kosttilskud, der ikke altid er fordøjelige eller har samme ensartede styrke, har superfoods tilfældigvis den perfekte leveringsmekanisme til at få disse store helbredende forbindelser ind i vores kroppe – de har virkelig hele pakken, de er virkelige uforarbejdede fødevarer, som vores kroppe nedbryde og udvinde næringsstoffer med præcision, mens du fylder os med mindre kalorier, sukker og fedt i forhold til de emballerede fødevarer

Du kan desuden finde Populære kaffepuder fra Senseo lige her.

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *